Wat is Beter Ademen?
-Een complete methode voor structureel meer innerlijke rust, energie, passie en plezier
-Makkelijk te leren en direct toepasbaar in je dagelijks leven. Met 10 minuten oefening per dag wordt bijv. stress duurzaam doorbroken en kan het lichaam weer ontspannen en herstellen. Je ervaart dit al tijdens de eerste training.
-Bijzonder aan de methode is ook dat je het zèlf doet. Beter Ademen is geen behandelmethode. In plaats daarvan volg je trainingen waarin je leert hoe jij jezelf naar een gezonder en gelukkiger bestaan tilt.
-Beter Ademen heeft grip op je zenuwstelsel. Je activeert het herstellende zenuwstelsel, de parasympaticus. Dit ontspant en geeft rust. Dat betekent dat je ook overdag herstelt van inspanning, 's nachts beter slaapt en verkwikt ontwaakt. Ook verminderen hierdoor chronische pijn of de effecten van overprikkeling.

Methode Beter Ademen
De methode Beter Ademen leert je niet alleen goed ademen. Door dagelijks kort maar bewust te oefenen, train je je brein en lichaam om je adem op de goede manier aan te sturen. Tevens worden core, rug en bekkenbodem sterker. Na de oefening zul je merken dat er onbewust een lage langzame ademhaling in rust ontstaat. Dus ook als je er niet op let. In stressvolle situaties merk je dat je met de adem automatisch meer ontspanning creëert. Het lage adempatroon beklijft en manifesteert zich bijv. tijdens het sporten in een volledig adempatroon. Het is ook een weg om je 'natuurlijke kracht' te versterken. De methode:

-Leert jong en oud in korte tijd gezond ademen
-Brengt je adem omlaag naar een natuurlijk ritme
-Geeft meteen meer ontspanning en meer energie
-Pas je gemakkelijk toe in je (drukke) bestaan

Koudetraining
Koudetraining is niet een vast onderdeel van de ademmethode maar wel een krachtig hulpmiddel om je lichaam te leren met een stress-situatie om te gaan. Ik geef deze trainingen in een groepsverband (evt. op locatie). De ultieme afsluiting van dit proces is het ijsbad. Het nemen van een ijsbad is voor mij niet een ‘prestatie’ maar een training in overgave. Ik pas hierin niet de ademmethode van Wim Hof toe maar blijf bij de methode van de Ademacademie Nederland, die gericht is op het blijvend reduceren van stress in het dagelijks leven.

De Methode Beter Ademen is uniek maar verbindt ook de uitgangspunten van o.a.:
Konstantin Buteyko
Wim Hof
Stans van der Poel, Koen de Jong en Bram Bakker
Jan van Dixhoorn