Training
Adem & Podium:
Masterclass stressbeheersing en podiumbewustzijn dmv ademtraining
Droge mond, verhoogde hartslag, bibberhanden en -stem, knoop in je maag… het zijn allemaal uitingen van overbelasting van het sympatische deel van je autonome zenuwstelsel, ook wel STRESS genoemd, of plankenkoorts, podiumangst, zenuwen, etc etc
ADEM is een sterk middel om deze verschijnselen te verminderen tot een behapbare mate van podiumangst.
Wat doe je vlak voordat je ‘op’ moet? Wat doe je de dagen voor een belangrijk examen of concert? Hoe concentreer je je onder druk? En: hoe zorg je dat je goed slaapt en uitgerust bent? In deze masterclass leer ik je d.m.v. verschillende ademoefeningen en technieken hoe je je hartslag weer omlaag krijgt, de adrenaline zó te gebruiken dat je er geen last van hebt maar juist profijt! Ook krijg je handvatten mee om in je latere beroepspraktijk een veerkrachtige musicus te zijn en te blijven.

Programma voorbeeld(3 à 4 uur totaal)(excl pauzes):

9:00-10:30 ademtechnieken

10:30-11:30 mentale achtergronden, de theorie

11:30-12:30 toepassingen in de praktijk.

 

Training
Mentaal welzijn, omgaan met ongemak
De gezonde werknemer
De moderne mens is vooral met zijn hoofd bezig, het lichaam is er vooral functioneel. Maar er zijn momenten in je leven, momenten van ongemak, waarbij je hoofd geen oplossingen biedt. Bijvoorbeeld momenten van hevige stress of lang opgelopen stress en onverwachte emotionele situaties. Waardoor er in je lichaam spierspanningen worden opgebouwd.
In deze training leer ik je d.m.v. simpele ademoefeningen deze momenten te behappen, en zelfs daarbij de ontstane ontspanning duurzaam te maken. Zodat de golf je niet overspoelt maar je meezwemt en veilig aan land komt. Zodat je beter slaapt en steviger in je schoenen staat. Zodat je letterlijk en figuurlijk meer lucht krijgt.

Programma voorbeeld (3 uur totaal):

9:00-11:00 ademtechnieken Methode Beter Ademen

11:00-11:15 pauze

11:15-12:15 toepassingen in de praktijk, heartmath metingen